Evenementen

RaboRonde Heerlen

De RaboRonde Heerlen wordt georganiseerd door Stichting Cyclocross Heerlen.
Dit jaar is het voor de vijfde keer dat de stichting dit Heerlense criterium organiseerde. In de afgelopen twee decennia organiseerde de Stichting Profronde Heerlen het gelijknamige criterium in Heerlen.

In 2010 heeft de Stichting Cyclocross Heerlen de organisatie ervan overgenomen en werd het evenement omgedoopt tot RaboRonde Heerlen, naar de hoofd- en naamsponsor van dit criterium, de Rabobank.

Jaar in, jaar uit is het centrum van Heerlen eind juli ‘the place to be’ op de eerste vrijdag volgend op de finish van de Tour de France. Ruim 40.000 wielerliefhebbers verdringen zich die dag en avond om een glimp op te vangen van hun favorieten. Een evenement dat zich met recht een profwielercriterium mag noemen. Tijdens de wedstrijd nemen ieder jaar ook een aantal Limburgse talenten deel.

www.raborondeheerlen.nl


Internationale Cyclocross Heerlen

Van 1995 t/m 2015 organiseerde de stichting jaarlijks de ‘Boels Classic, Internationale Cyclocross Heerlen’ op het bekende parcours Hellegat, in de directe omgeving van de sporthal Kaldeborn in de Heerlense wijk Molenberg.

In 1999, 2004 en 2010 organiseerde Stichting Cyclocross het ‘NK Veldrijden Heerlen’. Het bestuur van de stichting werkt hiervoor nauw samen met de UCI en de KNWU, de gemeente Heerlen en de Provincie Limburg.
Dit evenement past volledig binnen de ambities van het Limburgs Wielerplan.

Contactinformatie


Overig

Behalve zich in te zetten voor genoemde wielerevenementen, is de stichting ook betrokken bij de organisatie van ondermeer Open Monumentendag Heerlen.
www.openmonumentendagheerlen.nl